Websites

Ik kan het niet genoeg benadrukken: het medialandschap is niet meer lineair. Media ondersteunen elkaar. Een blad kan op zichzelf staan, maar zal enorm aan bereik en kracht winnen met een goede website. Net als dat een website bijna niet meer zonder video kan. Alles versterkt elkaar.

Ook is het zo dat een website een ideaal uithangbord kan zijn voor een bedrijf. Nagenoeg iedereen gaat op internet zoeken naar bedrijven of diensten. Eenmaal gevonden, is een website vaak van doorslaggevende factor of iemand met dit bedrijf in zee gaat. Kortom: een website is een zeer belangrijk visitekaartje!

Slim schrijven

Het grootste verschil met online en op papier werken, is dat je ‘slim’ moet schrijven. Het moet to the point. Niet zozeer slim voor de lezer, maar wel voor de zoekmachines. Er zullen prachtige teksten op internet staan die niemand leest. Simpelweg omdat ze niet gevonden worden. Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines moeten de tekst wel vinden en in de juiste context plaatsen. Dat kan op verschillende manieren. Ik ken de truc om een tekst leesbaar te houden zonder dat zoekmachines interesse verliezen.

Jaap Veenstra - Bereik uw doelgroep